Меню сайту

Наше опитування
Ваше ставлення до НУШ
Всього відповідей: 8

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог webplus.info

Головна » 2018 » Вересень » 21 » Міжнародний день миру
21:46
Міжнародний день миру

Пов’язане зображення

    Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

    Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

    В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня – Міжнародний день миру.

    Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

    З метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань учнів про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей та на підтримку Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб Миру» під гаслом «Право на мир – 70-та річниця Загальної декларації прав людини» педагогічні та учнівські колективи 19 закладів загальної середньої освіти Скадовського району 21 вересня 2018 року, відзначаючи Міжнародний день миру, підготували та провели наступні заходи: флешмоби «Голуб миру», «Нам потрібне мирне життя»; урок миру «За мир в усьому світі»; виховні години «Ми – за мир!», «Миру - мир, ми - за мир», «Хай буде мир на всій землі», «Мир на землі – радість у родині», «Дружно за мир стояти – війні не бувати», «Діти проти війни», «Чому цей світ такий жорстокий? Навіщо нам ота війна?»; години спілкування «Мир потрібен нам усім»; літературно-музичну композицію «Мають мирно у світі жити»; урок - майстерня «Долоні миру»; уроки - мандрівки «Миру і дружби», «Хай буде мир в усьому світі»; усний журнал «Дружно за мир стояти - війні не бувати»; виставку малюнків, присвячених Міжнародному дню миру: «Лети, наш голубок - символ миру, добра та світла», «Хай буде мир», «Мир крокує по планеті», «Малюю мир», «Наш дім - планета Земля»; проведено акцію «Подаруй голуба».

    Здобувачі освіти під час заходів переглянули ряд презентацій, фільмів: «Діти мріють про мир», «Європейський суд із прав людини», «Мир», «Справа миру до дня миротворця», «Права людини».

    Під час майстер-класів здобувачі освіти виготовили паперових голубів миру (своєрідні листівки-обереги),  на яких висловили побажання про мир, підтримку сім’ям, члени родин яких захищають мир на сході країни; написали листи підтримки нашим воїнам-захисникам.

    У шкільних бібліотеках організовані книжкові викладки: «Під мирним небом», «Нам всім потрібен мир», «Мир – майбутнє нашої нації».

 

Переглядів: 324 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Календар свят

Ділова Україна. Календар свят рідною мовою

http://skadrmk.at.ua/index/0-2 https://skadmetodkab.at.ua/
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Сайти

Відділ освіти Скадовської районної державної адміністрації
Скадовський районний методичний кабінет
КВНЗ_Херсонська Академія Неперервної Освіти
Міністерство освіти та науки України
Освіта ua
Департамент освіти, науки та спорту Херсонської ОДА
Нова українська школа
Урядовий контактний центр
Освітній портал
Інститут модернізації змісту освіти
Український центр оцінювання якості освіти
Херсонський регіональний центр оцінювання якості освіти
На Урок освітній проект
Ресурсний центр

Top
КУ"Скадовський районний методичний кабінет"© 2024