Меню сайту

Наше опитування
Ваше ставлення до НУШ
Всього відповідей: 8

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог webplus.info

Головна » 2019 » Квітень » 15 » Навчалися навчати по-новому!
08:45
Навчалися навчати по-новому!

Навчалися навчати по-новому!

Сучасна школа чекає нового вчителя, який має високу фахову кваліфікацію та професійну культуру, здатний критично оцінювати й творчо сприймати педагогічну дійсність.

10 квітня 2019 року на базі комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет» відбувся семінар-практикум для вчителів 2 класів на тему «Упровадження інноваційних технологій у початковій ланці як засіб розвитку інтересу в учнів до вивчення навчальних дисциплін». Захід проведено з метою ознайомлення з сучасними методами навчання, досвідом роботи колег, з методикою використання конструктора «LEGO».

Тетяна Кейдалюк, методист комунальної установи, наголосила на тому, що процес оновлення неможливий без вдосконалення професійної компетентності учителя, відходу від стереотипів, відкритості до нового досвіду і готовності до змін. Розвиток творчого потенціалу педагогів відбувається шляхом упровадження педагогічних інновацій у системі початкової школи.

Між учасниками заходу відбувся діалог про формування критичного мислення у наймолодших учнів, використання сучасних методів навчання. На різних етапах семінару-практикуму була використані методики компетентнісного навчання «Шість цеглинок», «Шість цеглинок 2.0», що допомагають через ігрову діяльність всебічно розвиватися здобувачам початкової освіти. Дієвою допомогою стали навчально-методичні посібники «Шість цеглинок в освітньому просторі школи», «Гра по-новому, навчання по-іншому».

Ірина Серебренникова (Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Ганна Сірик (Лазурненська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Світлани Михальченко (Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Тетяна Осипова (Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) розповіли та провели практичні вправи з конструктором LEGO.

Тетяна Олар розповіла про практичне застосування методики «Шість цеглинок 2.0: Оперативна пам'ять в дії». Під її керівництвом присутні виконували вправи для знайомства та початку роботи з цеглинками на математичному килимку; для розвитку вміння співпрацювати, домовлятися, підтримувати один одного; на поглиблений розвиток оперативної пам’яті; на знайомство з цифрами, числами; виконання простих математичних дій. Тетяна Володимирівна цікаво продемонструвала, як можна використати LEGO-цеглинки для засвоєння навчального матеріалу; надала методичні поради щодо використання LEGO-конструктора на уроках із різних предметів.

На наступному етапі роботи Тетяна Кейдалюк провела з учасниками заходу гру «Склади пазли - Писанка»; продемонструвала хмару «Великодні слова»; розповіла про Білий (чистий) тиждень перед Великоднем; надала методичні рекомендації щодо підготовки до великодніх свят.

Упродовж рефлексії учасники заходу відзначили, що методики «Шість цеглинок», «Шість цеглинок 2.0» дозволяють вирішувати широке коло навчально-ігрових завдань: розвивати просторове мислення, комунікативні навички та мову.

Сьогодні вчителі отримали новий виклик - навчитися навчати по-новому; визначити для себе три кроки, які зроблять після зустрічі-навчання.

Переглядів: 194 | Додав: admin_o | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Календар свят

Ділова Україна. Календар свят рідною мовою

http://skadrmk.at.ua/index/0-2 https://skadmetodkab.at.ua/
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Сайти

Відділ освіти Скадовської районної державної адміністрації
Скадовський районний методичний кабінет
КВНЗ_Херсонська Академія Неперервної Освіти
Міністерство освіти та науки України
Освіта ua
Департамент освіти, науки та спорту Херсонської ОДА
Нова українська школа
Урядовий контактний центр
Освітній портал
Інститут модернізації змісту освіти
Український центр оцінювання якості освіти
Херсонський регіональний центр оцінювання якості освіти
На Урок освітній проект
Ресурсний центр

Top
КУ"Скадовський районний методичний кабінет"© 2024